Generalități / General Stuff

(for English, click here).

Exista o cantitate enormă de informații pe care le putem accesa datorita minunii numite internet. Dacă doriți cu adevărat să găsiti răspunsuri specifice la întrebări, cel mai bun mod de a face acest lucru este sa le gasiti personal. Cautand, va va ajuta sa va cunoasteti mai bine, vă va ajuta să câștigati încredere, vă va ajuta să treceti prin toate etapele necesare înțelegerii pe deplin a modului in care sa tratati situația dumneavoastră. In niciun caz sa nu luati cuvânt cu cuvânt ceea ce spune oricine (inclusive eu). Fiecare dintre noi este unic, fiecare dintre noi are propria sa situație, specifică.

O mulțime de oameni care au trecut prin vremuri grele (dacă nu toti) încearcă să dea sfaturi pentru persoanele care se află la începutul călătoriei in lupta lor cu diferite boli. Eu, de asemenea, voi împărtăși o parte din gândurile mele, majoritatea, lucruri pe care as fi vrut să le știu cu mult timp în urmă, dar a fost nevoie de ani intregi de durere și suferință pentru a afla cele mai multe dintre ele. Prin aceasta, nu va spun “faceti asta” sau “faceti aia”, vreau să vă aduc la cunostinta lucruri pe care s-ar putea să nu le cunoașteți. Fiecare dintre voi, care cititi aceste pagini, are puterea sa aleaga exact numai ce ii trebuie pentru situatia sa specifica. Poate că ați auzit despre o mulțime de lucruri amintite aici, ele sunt în mare parte generale, dar toate merita mentionate.

Daca sunteti unul dintre cei norocosi, și ati ajuns aici printr-un “accident”, nu pentru că sunteți în căutarea unui punct de pornire in lupta contra unei boli, aș spune felicitări, bucurați-vă de sănătatea dumneavoastra, DAR totusi nu o considerati a fi ceva ce vi se cuvine, ceva ce veti avea indiferent ce faceti.

Suntem mai mult decat ceea ce se vede. Mult mai mult. Si este foarte important sa ne dam seama de complexitatea noastra, a trupului nostru, a mintii noastre si a felului in care ele interactioneaza. Intotdeauna trebuie sa ne bizuim pe asta in momentul in care pornim pe drumul redescoperirii sau al vindecarii noastre. Cuvantul de baza pentru oricare dintre noi ar trebui sa fie RESPECT. Respect fata de tot ceea ce noi insemnam. Respect fata de corpul nostru – care ne ajuta in fiecare zi sa fim in aceasta lume (si cu care vom trai pana la sfarsitul vietii), fata de mintea noastra – care e cel mai important instrument si fata de sufletul nostru – cel care ne poarta prin si amprenteaza toata experienta noastra in aceasta viata.

Știm (sau am auzit) cu toții ce înseamnă timpurile moderne și toate daunele pe care le aduc noua și organismului nostru. Ceea ce (majoritatea) nu stim insa, e cat de mari sunt aceste daune. Și organismul nostru e tot mai afectat, chiar dacă noi nu ne dam seama încă. Și acum (nu maine, sau saptamana viitoare, sau luna viitoare, ci astăzi) este momentul in care ar trebui să începem o viata mai echilibrată (voi detalia mai jos care sunt gândurile mele pe această temă). Desigur, ati putea spune: “Eu sunt sănătos Nu am nicio problema. Atunci, de ce ar trebui să schimb ceva din acest punct de vedere?” Ei bine, pentru că nu putem fi niciodată prea sănătosi (în condițiile în care traim), nu avem cum sa fim 100% siguri că suntem sanatosi (am putea trai cu diferite boli, fără a avea niciun smptom ani de zile) sau (ca în cazul meu), nu se știe niciodată ce întâmplare poate să dezechilibreze sistemul imunitar (ceea ce, mai mult ca sigur, va duce la o boala). Permiteți-mi să vă spun că al meu (sistem imunitar) si-a facut foarte bine datoria  (pot să spun că încă o face chiar daca e foarte slabit momentan – medicii sunt inca uimiti de cat de repede ma recuperez dupa interventiile chirurgicale – detalii despre istoricul meu medcial gasiti aici). Până la 23 de ani, când am fost diagnosticat cu chordoma, cu greu imi pot aduce aminte sa fi fost bolnav, poate doar niște răceli minore; orice rană (fizică, vanatai de pe la sporturi) se vindecau foarte repede si exemplele pot continua. Deci, sistemul meu imunitar facea o treabă impecabila. Cu toate acestea, nu a putut preveni aparitia cancerului. O lovitura foarte puternica la cap (de sus in jos), cu un an înainte de a afla diagnosticul, pare să fi dezechilibrat sistemul meu imunitar și atunci a inceput totul.

Organismul uman este conceput sa se autointretina si sa se autorepare. El este dotat cu un aparat perfect, care din interior poate rezolva orice problema care se iveste, atata timp cat conditiile sale de functionare sunt respectate. Zilnic in corpul nostru iau nastere celule canceroase, insa ele pot fi rapid detectate si distruse. O proliferare maligna, respectiv aparitia cancerului, inseamna ca tot acest aparat nu mai functioneaza asa cum trebuie. De cele mai multe ori stilul de viata nesanatos este responsabil pentru aceasta situatie. Ar trebui sa ne oprim in acest moment si sa nu-i mai sabotam activitatea, ci sa-i oferim din nou conditii optime de lucru. Chiar daca apar tulburari in buna sa functionare, el se poate regenera si lucra din nou fara gres. Sanatatea poate fi, in acest fel, restaurata pe cale naturala, in concordanta deplina cu planurile Celui care ne-a creat..

Revenind la ideea de “viața echilibrată”, aici sunt cativa pasi (si cateva link-uri) care pot fi un bun inceput:

  • limpeziti-va gandurile, relaxați-vă, încercați să inlaturati orice va supara, gasiti un “loc” in care sa fiti la pace cu gandurile voastre, cu prietenii, familia, orice din jurul dumneavoastra;
  • cititi, cautati, documentati-va cat mai mult. Încarcati să înțelegi cum este contruit corpul (dumneavoastra) si cum functioneaza sistemului (dumneavoastra) imunitar și apoi faceti tot ce puteti sa-l mentineti cat mai puternic.

Cateva documentare interesante:

Nu spun că acestea sunt cele mai bune, dar mie mi s-au parut cele mai. De asemenea, căutați materiale cu Neale Donald Walsch.

Legat de nutritie, multe articole interesante am gasit pe site-ul dnei Ligia Pop.

Acum, dacă sunteți în căutarea unei abordari mai profunde asupra acestei teme, vă rog să citiți post-ul De ce nu ar trebui sa ne fie frica de cancer (sau orice altă boală).

ATENTIE: Acest post și toate materialele de pe acest site este doar pentru scopuri educaționale. Acesta nu este destinat pentru tratament sau un leac pentru orice boală sau condiție.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s