Tags

, ,

Primul examen RMN, efectuat la data de 16 mai 2005, a relevat prezenţa unui chordom (formaţiune tumorală), necesitatea unei intervenţii chirurgicale fiind urgentă. Astfel, s-a intervenit  de către Dr. T.M la data de 11 iunie 2005, dată la care s-a practicat rezecţia parţială a tumorii. Rezecţia a fost limitată chirurgical datorită invaziei extinse la nivelul arterelor vertebrale şi a lipsei posibilităţii de stabilizare a coloanei cervicale post-intervenţie. Dupã recuperare am efectuat şi o sesiune de radioterapie. Examenul RMN din aprilie 2006 releva o recidivă tumorală masivă cu extensie retrofaringiană la nivelul arterelor vertebrale, compresivă la nivelul măduvei spinării şi invaziva la nivelul corpurilor vertebrale C3 şi C4.  S-a ajuns de atunci la concluzia că operaţia excede posibilităţile oferite de centrele de chirurgie spinală din România. Astfel a fost necesară contactarea unei clinici din străinătate, si anume Budapesta, Ungaria. Operatia a fost efectuata la data de 27 iulie 2006 de către Prof.Dr. R.V, operaţie la care a asistat şi dr. T.M, când s-a practicat rezecţia completă a formaţiunii tumorale şi a vertebrelor C3-C4 şi rahisinteză rigidă C2-C5,C6.

Intervenţiile chirurgicale efectuate pana in acest moment sunt:

–         11 iunie 2005 – Dr. T.M, Clinica de Neurochirurgie, Cluj-Napoca, România

–         27 iulie 2006 – Prof Dr R.V, Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet, Budapesta, Ungaria.

–         6 iunie 2008 – Prof Dr B.M, Neurochirurgische Klinik und Poliklinikdes Klinikums Rechts der Isar der Technischen Universitat Munchen, Germania

–         8 ianuarie 2009 – Prof Dr B.M, Neurochirurgische Klinik und Poliklinikdes Klinikums Rechts der Isar der Technischen Universitat Munchen, Germania

–         Februarie 2010 – Dr T.M, Clinica de Neurochirurgie, Cluj-Napoca, România

–         Martie 2010 – Dr T.M, Clinica de Neurochirurgie, Cluj-Napoca, România

–         Decembrie 2010 – Dr T.M, Clinica de Neurochirurgie, Cluj-Napoca, România

–         Noiembrie 2011 – Dr T.M, Clinica de Neurochirurgie, Cluj-Napoca, România

–         Octombrie 2012 – Prof Dr R.V, Spitalul Militar AEK, Budapesta.

În urma consultului efectuat de Dr. T.M la data de 19.11.2012, Prof.Dr. R.V la data de 12.12.2012 se observă inca prezenta unui volum mare de chordom, necesitatea gasirii unei solutii fiind urgenta, deoarece  acesta a invadat toate organele din zona cervicala.

NOTĂ: Această pagină și toate materialele de pe acest site sunt doar pentru scopuri educaționale. Nu sunt destinate in folosirea unor tratamente sau leacuri pentru orice boală sau condiție.

Advertisements