Tags

, ,

Sa incepem cu inceputul. Cel mai probabil (și, din păcate), ati ajuns aici pentru ca ati fost (sau cineva iubit a fost) diagnosticat cu cancer (sau o alta boala). Sper că v-ați dat seama deja ca nu e timp de pierdut. Dacă nu, asigurați-vă că veti realiza acest lucru cat de repede posibil.

Primul lucru important este cum va descurcati cu șocul aflarii diagnosticului. O mulțime de oameni au intrat în panică, au primit vestea cu atata greutate încât au sfârșit prin a avea mai multe probleme decât inainte (s-a demonstrat fara urma de indoiala că șocurile emoționale pot avea o influență directă asupra bolilor). Nu va veti face niciun bine dacă le veti lua exemplul. Deci, în primul rând, încercați să va calmati, relaxati, să încercati sa acceptati vestea și de îndată ce vă simtit în stare să începeți să citiți despre boala cu care ati fost diagnosticat, pentru a va cunoaște propriul organism cat mai bine si faceti tot posibilul sa aflati CAUZA bolii – de cele mai multe ori, ceea ce noi numim “boala”, ceea ce ne spun doctorii, este de fapt un mod al corpului nostru de a ne anunța că e ceva în neregulă cu el. Ca sa fiu sigur ca sunt inteles in ceea ce vreau sa spun,  medicina convenționala se ocupa de cele mai multe ori (daca nu intotdeauna) cu efectul problemei, nu cu cauza acesteia. Foarte rar se intampla (mai ales in cazul cancerului), ca tratarea efectului sa duca la un pacient complet vindecat. Mi-a luat o gramada de timp și de interventii chirurgicale si de colegi de salon si energie si dureri pana sa inteleg acest lucru. În timp ce cercetările pe care le faceti va vor duce la un alt nivel de cunoaștere, ar fi bine (chiar indicat) sa obțineti si parerile altor medici (convenționali sau alternativi, normal, eu as merge mai mult pe mana celor din urma).

O cauza foarte importanta pentru atitudinea medicilor conventionali este cea financiara. Pentru a-şi proteja piaţa globală de medicamente patentate, industria farmaceutica încearcă o interzicere la scală globală a informaţiilor de prevenire şi sănătate terapeutică, legate de terapiile naturale, nepatentabile.

Marele filosof Schopenhauer spunea: “Pasii intr-adevăr semnificativi în dezvoltarea omenirii trec prin trei etape. În primul rând, sunt ridiculizati. În al doilea rând, sunt puternic contracarate de cei care au interese economice. Și, în sfârșit, atunci când barajul se rupe toată lumea spune: Ei bine, am știut tot timpul “Suntem undeva între etapa a doua  și a treia, cu mesajul ca, în generațiile viitoare, cancerul nu va mai fi un verdict cu moartea.

Cancerul este o afacere multi-miliardara. Dacă sunteți un pacient cu cancer, medicul vă spune, “Trebuie sa faci chimioterapie.” (mie mi s-a intamplat acest lucru dupa 7 ani jumatate de la diagnostic, si pentru o tumora care se stie clar ca nu reactioneaza la chimioterapie, INCREDIBIL). Dumneavoastra întrebatii, “Doctore, spune-mi, de ce, ce face chimioterapia?” Doctorul spune, “Ei bine, aceasta ucide celulele canceroase. “Ceea ce nu spune este ca aceasta ucide toate celelalte celule. Este ca și cum ai tinti corpul uman cu o pusca. Același lucru este valabil pentru radioterapie. Un fascicul de raze X nu face distincție între o celula cancerigena si o celula sanatoasa. Cum ar putea? Dar poate, doar poate, acest lucru nu este atât de intenționat precum pare. Chimioterapia, radioterapia ucid celulele canceroase și celulele sănătoase deopotrivă. Sau de ce cade parul? Deoarece celulele foliculului de par sunt distruse. De ce exista sângerări la nivelul tractului gastroinintestinal? Deoarece mucoasa celulara in acea zona este distrus. De ce apar infecții? Deoarece celulele care produc celule sanguine în măduva osoasă sunt distruse.

Vanzarea medicamentelor pentru tratamentul efectelor secundare ale chimioterapiei este o afacere mare pentru companiile farmaceutice. Chimioterapia, radioterapia, efectele secundare. Acestea provoacă noi tipuri de cancer, boli noi, deci avem nevoie de mai multe medicamente. Aceste noi medicamente provoaca reacții adverse, avem nevoie de si mai multe medicamente.

Dacă vrem să câștigăm războiul împotriva cancerului, trebuie să înțelegem ce este cancerul. Cum se dezvolta ? Acesta începe cu o celulă sănătoasa, care se transformă într-o celulă cancerigena, care se transformă într-o tumora locală, și apoi în cele din urmă se raspandeste prin corp până când gazda cancerului este ucisa. Scopul cancerului este de a ucide gazda.

Creșterea și metastazarea cancerului sunt facilitate atunci când nu mai exista echilibru intre mecanismele de distrugere și construire a tesutului conjunctiv. Organismul suprasolicita aceste mecanisme în timpul unei functionari (fiziologice) normale, de exemplu, in timpul infectiilor, atunci cand celulele albe din sange (leucocitele) migreaza prin tesut, la locul de infectie. În caz de cancer, controlul normal al acestor mecanisme da gres și degradarea tesuturilor continuă necontrolată.

Acum, că ați inceput crecetarile, sunteti pe drumul cel bun, veti deveni din ce in ce mai curiosi și mai dornici sa continuati cercetarile. Veți găsi lucruri noi, care vă vor ghida printr-un proces, sau un  protocol, care este unic pentru fiecare in parte, deoarece toti suntem diferiti si fiecare (cu același diagnosticul sau nu) are propria poveste de vindecare. Fiecare dintre noi este unic, iar noi (corpul nostru) se ocupă cu problema noastră într-un mod unic. Medicul nostru cel mai bun suntem noi insine. Singurul lucru pe care alții il pot face este să ne călăuzească prin acest proces de vindecare – si dati-mi voie sa va spun ca nu va fi usor, va fi nevoie de mult devotament si consistenta in ceea ce veti face. Va fi nevoie de o schimbare radicala in stilul de viata (de exemplu, aici puteti vedea cum arata o zi obisnuita pentru mine). Deci, dacă nu ati făcut-o deja, adoptati atitudinea corecta, luptati cu boala si invingeti-o.

Acestea fiind spuse, permiteți-mi să vă împărtășesc câteva link-uri pe care le găsesc utile:

Daca ati ajuns in punctul in care chiar credeti ca o dieta drastica si un stil de viata corespunzator va vor ajuta si sunteti dispusi sa investiti in acest sens, 2 dintre cele mai bune institute (conform parerilor multora) sunt:

Desigur, exista multe alte centre de acest fel si mai aproape. O lista in acest sens puteti gasi in urmatorul post al dnei Ligia Pop (despre care am mai mentionat). Tot aici veti gasi si cativa doctori (in Romania) care trateaza cancerul prin nutritie. Pe langa centrele amintite de dansa, as mai mentiona unul (mai mult datorita locatiei), de care eu nu am aflat decat de curand, si anume Centrul de Medicina Herghelia.

ATENTIE: Acest post și toate materialele de pe acest site este doar pentru scopuri educaționale. Acesta nu este destinat pentru tratament sau un leac pentru orice boală sau condiție.

Advertisements